Kolagen z hovězího, 500 g

Kolagen je jeden z nejvíce přehlížených doplňků stravy. Přitom je extrémně důležitý pro zdraví kostí, zubů, kloubů, šlach, kůže, ale i střev. Je to ideální pomocník v boji proti stárnutí z estetického i funkčního hlediska.

849 Kč
Momentálně nedostupné

Po 25. roku života člověk ztrácí schopnost přirozené regenerace pojivové tkáně, tedy kostí, zubů, šlach, vazů, chrupavek, kůže, vlasů a nehtů. To se projevuje opotřebením. Kolagen poskytuje dostatečné množství aminokyselin jako glysin, lysin a prolin, které zajistí pevnost, elasticitu a obnovu.

Věděli jste, že je lidské tělo tvořeno ze 30 % z kolagenu?

Kolagen se dá koupit levně, ale využitelnost pro tělo bude mnohem nižší. Zaprvé bude pocházet od nezdravých zvířat z velkochovů, zadruhé bude zpracovaný nejjednodušší formou hydrolyzace. Takový produkt je pro tělo hůře využitelný, bude pěnit, špatně se rozpouštět ve vodě a také bude mít nepříjemnou chuť a vůni.

Tento kolagen pochází od krav žijících na argentinských pastvinách. Jedná se o produkt, který obsahuje až 90 % proteinů. Fantastické je, že se vstřebá do 30 minut po požití.

Jedna doporučená dávka obsahuje až 20 000 mg čistého hovězího kolagenu. Kolagen v prášku je lehce rozpustný ve vodě, či jiných tekutinách, proto je ideální jako zdroj proteinů do smoothie, kávy, čaje, polévek či jogurtů. Má neutrální chut a zápach a neobsahuje žádná aditiva jakými jsou sója, lepek, laktóza, umělá sladidla či barviva. Je dodáván v uzavíratelném obalu spolu s odměrkou.

pro koho je určen hydrolyzovaný kolagen

  • pro sportovce se silnou zátěží - nabírání svalů, regenerace, kardiovaskulární výkonnost
  • pro pacienty s osteoporózou a artritidou
  • pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny)
  • pro všechny, kteří chtějí být zdraví a aktivní (kolagen tvoří až 65 % proteinu v našem těle)
  • pro ty, kteří chtějí mít pružnou kůži bez vrásek
  • pro ty, kdož potřebují scelit střevo

jak pomáhá v těle?

Pohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2.

Hydrolyzovaný kolagen z od krav žijících na pastvinách je stejný kolagen, který se přirozeně vyskytuje v kostech, kůži a chrupavkách. Podporuje rychlý růst buněk produkujících kloubní maz (snižuje tření kloubních ploch a zvyšuje přilnavost jednotlivých částí). Díky tomu je snazší obnova tkáně.

Pomáhá při: osteoporóze, artritidě, obezitě, vysokém krevním tlaku, chronické únavě, inkontinenci, mělkém dýchání, autoimunitních onemocněních, kožních problémech, problémech s kvalitou nehtů (štípání), remineralizace kostí, scelování střeva při jeho propustnosti (tzv. leaky gut).

Důležité:

Tvorbu kolagenu významně ovlivňuje vitamin C tím, že se podílí na metabolismu aminokyselin. Je proto vhodné ho suplementovat. Užít můžete přírodní vitamin C acerola nebo camu camu.

Želatnu z hovězího paseného na trávě od firmy Great Lakes najdete ZDE

kolagen a jeho všestranné použití

Kolagen je považován za komplexní protein tvořený množstvím dílčích peptidů se svými specifickými účinky na zdraví. Jedná se tedy o nejhojnější a nejvýznamnější protein v našem těle. Jeho funkci si můžeme představit jako lepidlo, které podporuje práci buněk ve tkáních. Z celkového množství kolagenu v lidském těle je až 70% zastoupeno v sušině kloubních chrupavek. Molekula kolagenu se skládá ze 3 propletených řetězců tzv. helixu a této struktuře vděčí chrupavkové tkáně za odolnost a pevnost.

V lidském organismu se vyskytuje přibližně 28 druhů kolagenu, kdy pro lidské tělo jsou nejdůležitější první 3 typy. Kolagen I a III jsou prospěšné pro silné a zdravé vlasy, pleť, nehty a kosti. Také stimulují glycin, což je aminokyselina zodpovědná za růst svalové hmoty a spalování tuků. Typ II má pozitivní účinky na klouby a chrupavky.

dostatek kolagenu pro soudržnost tkání, hydrataci a odolnost

Kolagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Negativní vliv na hladinu kolagenu v těle mají faktory jako nadměrné slazení, UV záření, autoimunitní poruchy či proces stárnutí.

S postupem věku se schopnost tvorby kolagenu začíná snižovat. Přibližně kolem dvacátého roku se produkce kolagenu zpomaluje a kolem čtyřicítky kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže vyprodukovat. Nedostatek kolagenu se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.

jak kolagen pomáhá lidskému tělu?

  • podporuje správnou funkci kloubů a zmírňuje jejich bolest
  • zvyšuje elasticitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí
  • pomáhá zlepšovat kondici střev
  • pomáhá zlepšení funkce paměti
  • pomáhá snižovat hladinu cholesterolu
  • napomáhá jako prevence před srdečními onemocněními
  • detoxikuje tělo a podporuje správnou funkci jater
  • zpevňuje nehty a podporuje růst vlasů
  • napomáhá budovat svaly a spalovat tuk
Kód Kód: 936
Kategorie: Doplňky stravy
Obsah: 500 g
Složení aminokyselin na 100 g: GLYCIN: 22,2 g PROLIN: 12,7 g HYDROXYPROLIN: 11,9 g KYSELINA GLUTAMOVÁ: 10,2 g ALANIN: 8,6 g ARGININ: 7,3 g KYSELINA ASPARAGOVÁ: 5,8 g LYSIN: 3,6 g SERIN: 3,2 g LEUCIN: 2,7 g VALIN: 2,4 g FENYLALANIN: 2,1 g THREONIN: 1,8 g HYDROXYLYSIN: 1,6 g ISOLEUCIN: 1,4 g HISTIDIN: 1 g METHIONIN: 0,9 g TYROSIN: 0,8 g
Zpět do obchodu