BIO olivový olej s vysokým obsahem polyfenolů 500 ml

Neohodnoceno

Prémiový extra panenský BIO olivový olej Casas de Hualdo Ecológico má vyváženou chuť s vůní rajčat, čekanky, avokáda a mandlí. Z říjnové sklizně, kdy ze sebe olivy vydají to nejlepší. Skvělá acidita 0,16 % a mimořádně vysoký podíl polyfenolů 713 mg/kg.

399 Kč
Skladem

Kyselost (acidita) oleje: 0,16 %
Obsah polyfenolů: 713 mg na 1 kg oleje

ACIDITA A POLYFENOLY - UKAZATELE KVALITY

Acidita neboli česky kyselost je základním ukazatelem kvality panenských olivových olejů. Uvádí se v procentech a vyjadřuje podíl volných mastných kyselin na celkový objem oleje. Nemá vliv na chuť. Čím nižší kyselost, tím lépe.

Pro představu: extra panenský olivový olej nesmí přesáhnout hranici kyselosti 0,8 %. Tento produkt má kyselost 0,16 %.

Polyfenoly jsou silné antioxidanty, které mají pozitivní účinky na srdce, posilují hladiny protilátek proti oxidovanému LDL cholesterolu, čímž snižují riziko kornatění arterií (ateroskleroza). Dále mají pozitivní vliv na metabolický syndrom, snižují viscelární tuk, tlumí rakovinové bujení, snižují oxidační poškození ledvin, snižují množství zánětů atd.

Čím více miligramů polyfenolů na kilogram olivového oleje, tím lépe. Běžné oleje mají sotva 100 mg polyfenolů, tento produkt jich obsahuje více než sedminásobek, což je mimořádně vysoké číslo!

chuť a vůně casas de hualdo ecológico

Casas de Hualdo Ecologico

Casas de Hueldo Ecológico se vyrábí z oliv pěstovaných okolo usedlosti v provincii Cuenca. Olivovníky rostou v extrémní nadmořské výšce 800 metrů. Ecológico je směsí organických odrůd Arbequina a Cornicabra a má dokonale vybalancovanou chuť mezi výrazným charakterem odrůdy Cornicabra a jemnou ovocností Arbequiny. Plné aroma se vyznačuje střední intenzitou s převahou ovocných tónů před hořkými a kořenitými.

V aroma rozpoznáte vůni rajčat, rukoly, čekanky, avokáda, mandlí, banánů, zeleného jablka a zelené trávy. Chuť je na patře sladká a hedvábná a po chvíli se rozehraje hořká a kořeněná chuť střední intenzity.

medaile a ocenění ze světových soutěží

CDH Ocenění a medaile full

Ve světě prémiových olivových olejů je účast na prestižních soutěžích nutnou podmínkou pro porovnání kvality s konkurencí. Z tohoto důvodu se rodinná farma Casas de Hualdo poslední dekádu účastnila celé řady soutěží a degustačních akcí ve Španělsku, Portugalsku, Francii, Itálii, Německu, Číně, Japonsku, Kanadě, Spojených státech, Argentině a v dalších zemích. Špičkovou kvalitu těchto prémiových olivových olejů potvrzuje zisk celé řady medailí z těchto soutěží a výstav.

Excelentní hodnocení získává Casas de Hualdo i od italského průvodce Flos Olei, který je takovou obdobou Michelinského průvodce ve světě prémiových olivových olejů. Flos Olei vybírá 500 nejlepších olivových olejů světa a Casas de Hualdo má hodnocení 99 bodů ze 100!

příběh farmy casas de hualdo

Farma Casas de Hualdo

Zemědělská farma Casas de Hualdo leží asi 100 km jihozápadně od Madridu, nedaleko krásného historického města Toledo. Podnebí v této oblasti je drsné, léta jsou zde horká a suchá a zimy velmi studené. Svůj podíl na tomto počasí má i nadmořská výška, protože olivové háje se nachází ve výšce 400 až 800 metrů. Suchá a mírně zvlněná krajina je ovlivněna řekou Tagus, která zde vytváří mikroklima, podporující překvapivě různorodou faunu a flóru.

Casas de Hualdo se neorientuje jen na pěstování olivovníků, ale na zdejší farmě se pěstuje i kukuřice, vojtěška, ječmen, pšenice hrášek nebo pistácie. Tyto plodiny nejsou určeny jen na prodej, ale velká část úrody se spotřebovává na farmě. Hospodářství zde funguje jako uzavřený cyklus. Obiloviny a vojtěška slouží ke krmení ovcí Manchego, původní plemeno ovcí, které se na farmě chová. Hnůj od ovcí se používá pro hnojení olivovníků a dalších plodin. V olivovém háji roste tráva, která se čas od času pokosí a zbytky trávy slouží jako hnojivo. Podobně se nakládá i s klíčky či větvemi, které se drtí a znovu vrací živiny do půdy.

Farma byla založena v roce 1986, když Francisco Riberas zakoupil statek Finca La Ventilla. Postupně se zde začaly pěstovat různé plodiny a první olivovníky byly vysazeny o deset let později. Jednalo se o vzrostlejší stromy. První olivy se sklízely o tři roky později. Na farmě byly vysazeny čtyři druhy olivovníků (Arbequina, Picual, Cornicabra, Manzanilla), které dnes tvoří základ jednodruhových olejů. Ambice zařadit se mezi nejlepší producenty je podpořena výstavbou nového moderního mlýna v roce 2009 a o rok později vstupuje Casas de Hualdo na španělský trh.

Kód Kód: 889
Kategorie: Potraviny
Obsah: 500 ml