Absolutně klíčový hořčík

mg

Hořčík (magnesium) je klíčový minerál přítomný v každém orgánu lidského těla. Účastní se více jak 360 biochemických reakcí, které regulují naše zdraví. Bohužel ale většina z nás nemá dostatek hořčíku v těle a nevědomky trpí.

 

V dnešní době je velice těžké, ba přímo nemožné získat potřebný denní příjem hořčíku ze stravy. Je to dané vlivem použitých postupů při pěstování i kvalitou půdy. Když si k tomu připočteme negativní faktory, které ovlivňují množství hořčíku v těle (nadměrná konzumace cukrů, léků, alkoholu, obilovin, psychický i fyzický stres), tak je nutné hořčík suplementovat.

 

Na co má HOŘČÍK vliv:

 

- pomáhá zvládat stres
- inzulínová senzitivita
- absorpce vápníku
- proteinová syntéza
- testosteronová produkce
- pocit osobní pohody
- kvalita spánku
- deprese a úzkosti
- snižuje zánětlivost organismu
- detoxikace organismu
- mozkové funkce
- celkovou výkonnost.

 

nedostatek hořčíku byl spojen s:

 

- hypertenzí a kardiovaskulárními onemocněními
- ischemickou chorobou srdeční
- metabolickým syndromem
- mrtvicí
- osteoporózou
- sníženou citlivosti na inzulín
- astma
- migrénami a bolestmi hlavy
- záněty
- problémy s vnitřními výstelkami cév
- sníženým fyzickým výkonem
- gastrointestinálními problémy

 

formy hořčíku


Je velice důležité, jakou zvolíte formu hořčíku, protože se zásadně liší ve vstřebatelnosti. V lékárně lze zakoupit levné anorganické formy magnesia, ty však tělo využije jen v řádku jednotek procent. Jde o magnesium oxid, laktát, sulfát, chlorid a karbonát. Nemluvě o tom, že působí projímavě.

 

Nejlepší pro orální užítí je v chelátová forma hořčíku, u níž využitelnost dosahuje až 80 %. Tato forma nezatěžuje trávicí trakt (nepůsobí projímavě ani při vyšších dávkách), zklidňuje nervovou soustavu a zlepšuje jaterní detoxikaci, pozitivně působí na svaly včetně srdce.

 

MAGNESIUM-BISGLYCINATE-POWDER-8-OZ

 

Výbornou formou magnesia je však také hořčíkový olej, který se vstřebává přes pokožku, a tak je aplikovatelný přímo na danou oblast těla. Navíc je vhodný například na mastnou pleť a celkově zlepšuje její kvalitu.

 

Ideální je aplikovat ho po sprše, kdy je pokožka čistá a nemastná. Po postřiku je vhodné olej důkladně vtírat a nechat absorbovat přibližně 30 minut (později ho můžete opláchnout či setřít). Prvních pár aplikací může mít za následek nepříjemné brnění. Tento pocit se časem vytratí. Olej se dá také nakapat do napuštěné vany, pak uvolńuje celý organismus a svaly. Je možné si olej také dát pouze do lavoru a absorbovat ho přes chodidla.

 

Doporučená denní dávka hořčíku je asi 300 miligramů denně, ale úřad potravinových doplňků ve Spojených státech doporučuje optimální denní dávku 400-420 mg pro muže a 310-320 mg pro ženy. Cvičící jedinci potřebují i přes gram hořčíku denně.

.

 

7 výhod používání hořčíku

 

1. Sportovní výkon a regenerace
Atleti potřebují adekvátní hladinu hořčíku k podávání lepších výkonů. Hořčíkový olej také účinkuje jako přírodní emulze pro uvolnění svalů, při bolesti svalů a kloubů nebo při bolesti zad, kdy poskytuje rychlou úlevu. Je výborný proti křečím.

2. Úleva od migrény
Lidé trpící migrénou mají nižší hladinu interculelárního hořčíku během akutních záchvatů migrény. Nízká hladina hořčíku má vliv na množství příbuzných receptorů a neurotransmiterů, které způsobují migrény. Studie také ukázaly, že pravidelné doplňování hořčíku může snížit jejich četnost.

3. Péče o pleť
Ve studiích týkající se používání olejů, bylo prokázáno že hořčíkový olej rozlomí různé tuky a mastnotu a proto může pomoci při snižování mastné kůže. Výhody hořčíku zahrnují také zmírnění podráždění kůže včetně akné a zarudnutí.

4. Regulace cukrovky
Nedostatečné kontrolování hladiny cukru může vyústit k velkému vylučování glukozy v moči, což vyčerpává hladiny hořčíku a má závažné důsledky v citlivosti na inzulín. Proto je správná koncentrace hořčíku velmi důležitá u pacientů s cukrovkou.

5. Regulace hypertenze
Bylo prokázáno, že hořčík mírně snižuje krevní tlak u pacientů trpících hypertenzí. Existuje celá řada dalších faktorů, které mají vliv na výšku krevního tlaku, hořčík však patří ke klíčovým elementům.

6. Snížení stresu a obecné blaho
Hořčík je už dlouho znám pro svou schopnost zbavit stresu. Pomáhá u nesčetného množství neurologických a fyziologických procesů, kdy je tělo pod stresem, takže udržení dostatečné hladiny hořčíku v těle pomůže udržet hormony v rovnováze.

7. Zlepšení spánku
Hořčík působí jako přírodní relaxační minerál, na který nedá dopustit spousta lidí trpící problémy se spánkem. Uvolňuje a zlepšuje především hloubku spánku, která je klíčová pro regeneraci organismu.

 

 

HOŘČÍKOVÝ OLEJ

 

 

HOŘČÍK CHELÁT

 

73_horcikovy-olejcpk

Zpět do obchodu