Zubní pasty VEWO s blahodárnými účinky

Pasty pro vás připravila Veronika na základě své unikátní receptury, ve spolupráci s EliHealth a Wolfino (proto VEWO). Všechny mají blahodárné účinky na zuby a dutinu ústní, slouží pro čištění zubů i „oil pulling“**. Obsahují čistě přírodní, hojivé, protizánětlivé i antimikrobiální látky v bio kvalitě. Složení najdete u každé z nich i s vlastnostmi látek. Pro maximální účinek a zdraví zubů a dásní doporučujeme jíst a žít dle lidské fyziologie. Jakákoli „nadstavba“ (byť je to látka vhodná a účinná) bez „základu“ a správného kontextu ke zdraví sama o sobě nevede (www.elihealth.cz/zuby).

TIP 1: V případě časové tísně můžete s pastou provést pouze „oil pulling“ (viz níže) při ranním sprchování, oblékání, uklízení apod.
TIP 2: VEWO pastu s eukalyptem můžete využít i jako vlasové tonikum (masku na pokožku hlavy), čistí a osvěžuje, zvlhčuje, odstraňuje lupy a svědění.
TIP 3: Přípravek na bázi kokosového oleje v lednici tuhne a nad 25°C je tekutý. Je vhodné ho jednou za čas zamíchat.

20230626_105505

Proč tato přírodní zubní pasta?
Neobsahuje látky z běžných zubních past a ústních vod na trhu, které jsou škodlivé nejen pro zuby a dutinu ústní, ale narušují metabolismus na mnoha úrovních: fluorid (narušuje zubní sklovinu, střevo, oslabuje imunitu, v nadbytku je přímo toxický – nadbytku není těžké dosáhnout), dráždidlo propylene glycole, prozánětlivé pěnidlo SLS, aromata a příchutě z ropných produktů, karcinogeny – xenoestrogeny parabeny a triklosan, abraziva – obrušovače skloviny, chlorhexidin, alkohol, barviva, kyselino tvorné stabilizátory).

Čím se liší od ostatních past bez fluoridu?
Je poctivě ručně vyráběná, proces výroby trvá několik dnů. Má jednoduché a efektivní složení, veškeré suroviny jsou v bio kvalitě a od těch nejlepších značek na trhu. Neobsahuje také některé z látek, které v pastách bez fluoridu nemusí být nejvhodnější a/nebo neprospívají některým jedincům (např. glycerin, guma guar, xanthan guma, jedlá soda).
Jedlá soda, aktivní uhlí (bez sladidel) nebo bílý a bentonitový jíl však škodlivé obecně nejsou, mají svoje využití i v pastách a není překážkou si je do pasty dle potřeby přidat.

Proč je základem macerát z hřebíčku?
Hřebíček je silný antioxidant. Je antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám), protizánětlivý a analgetický (proti bolesti); je příznivý pro dásně. Jeho nejúčinnější látkou je eugenol. Již ve středověku byl používán proti bolesti zubů.
Používáme macerát z bio hřebíčku z Tanzánie, protože esenciální olej (EO) z hřebíčku obsahuje ještě silnější koncentraci látek a je vhodnější spíš jen na účelové a akutní užití (při již vzniklé obtíži), nikoli na denní bázi. Esenciální olej z hřebíčku můžete koupit na ZDE.

**Oil pulling je starodávná praktika, která si našla díky svým účinkům svoje místo v moderní době.
Slouží pro čistění dutiny ústní, prevenci zubních kazů a léčbu počátečních kazů, pro zdravé dásně, svěží dech i bělejší sklovinu (i když bílé zuby nejsou automaticky známkou zdraví). Odstraňuje toxiny, má antimikrobiální i zklidňující efekt.
Doporučujeme provádět 3x týdně po dobu 10 - 20 minut jako první věc po probuzení, v průběhu ranních příprav. Velkou lžičku až lžíci směsi převalujeme pomalu v ústech, nepolykáme! Poté vyplivneme mimo umyvadlo (mohlo by se ucpat) a zuby buď vyčistíme kartáčkem nebo jen vypláchneme ústa teplou vodou.
Lze provádět s naší pastou nebo i samostatně s kokosovým olejem Wolfino (bez vůně i extra virgin)

Poznámka: Kokosový olej i určité EO jsou vhodné také u domácích zvířat všech druhů, EO mohou být nezbytnou součástí řešení menších i vážných obtíží. Doporučujeme se ale řídit studiemi i praxí prověřenými postupy z “Velkého průvodce ke zdraví domácích mazlíčků“, protože užívání medicinálních látek má svoje pravidla, doporučené množství i způsob užití dle druhu zvířete a jeho obtíží.

Hojivá zubní pasta VEWO 50 ml (skleněná dóza) a 100 ml
Složení:
bio kokosový olej (Cocos nucifera Oil) bez vůně Wolfino – antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám, parazitům), protizánětlivý, pro-metabolický (podporuje štítnou žlázu a hormonální rovnováhu, rychle stravitelný, vstřebatelný), stabilní nasycený tuk.
macerát z bio hřebíčku (Syzygium aromaticum) – hlavní účinnou látkou je eugenol, antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám), protizánětlivý a analgetický (proti bolesti), příznivý pro dásně.

Základní pasta pro citlivé či nenáročné jedince, kteří mají rádi minimalismus. Je možné si do ní přidat vlastní ingredience dle potřeby a obtíží (např. esenciální olej z tea-tree, frankinsence nebo myrrhy, jedlá soda, aktivní uhlí, jíl).

Zubní pasta VEWO s citrónem a mátou 50 ml (skleněná dóza) a 100 ml
Složení:
bio esenciální olej z citrónu (Citrus limon) Florihana – hlavní účinnou látkou je d-limonene, antimikrobiální, podporuje imunitu a trávení, osvěžuje dech i psychiku, lehce bělí sklovinu (citrón čistí taky různé povrchy).
bio esenciální olej z máty (Mentha piperita) Florihana - hlavní účinnou látkou je mentol, osvěžující, pročišťující, pomáhá při respiračních obtížích, zmírňuje bolest, antimikrobiální.
bio kokosový olej (Cocos nucifera Oil) bez vůně Wolfino - antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám, parazitům), protizánětlivý, pro-metabolický (podporuje štítnou žlázu a hormonální rovnováhu, rychle stravitelný, vstřebatelný), stabilní nasycený tuk.
macerát z bio hřebíčku (Syzygium aromaticum) - hlavní účinnou látkou je eugenol, antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám), protizánětlivý a analgetický (proti bolesti), příznivý pro dásně.

Zubní pasta VEWO s eukalyptem 50 ml (skleněná dóza) a 100 ml
Bonus: VEWO pastu s eukalyptem můžete využít i jako vlasové tonikum (masku na pokožku hlavy), čistí a osvěžuje, zvlhčuje, odstraňuje lupy a svědění.
Složení:
bio esenciální olej z eukalyptu (Eucalyptus smithii) Florihana – hlavní účinnou látkou je 1,8 cineole, osvěžuje dech, pohlcuje pachy a zprůchodňuje dýchací cesty, antimikrobiální, čistí (eukalyptus čistí i různé povrchy).
bio kokosový olej (Cocos nucifera Oil) bez vůně Wolfino - antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám, parazitům), protizánětlivý, pro-metabolický (podporuje štítnou žlázu a hormonální rovnováhu, rychle stravitelný, vstřebatelný), stabilní nasycený tuk.
macerát z bio hřebíčku (Syzygium aromaticum) - hlavní účinnou látkou je eugenol, antimikrobiální (působí proti bakteriím, virům, plísním a kvasinkám), protizánětlivý a analgetický (proti bolesti), příznivý pro dásně.

Zpět do obchodu